Історія рому Контрабандо починається 1868 року, коли військовий Хуанійо Олівер з Марокко приїхав на Кубу для участі у визвольній війні. Війна закінчилася, і Олівер вирішив залишитися на Кубі й займатися виробництвом тютюну та вирощуванням цукрової тростини. Він переїжджає до Домінікани, де його спадкоємці відкривають компанію Oliver 1998 року.
Ром виробляли тільки для внутрішнього ринку, доти, доки один мандрівник Фернандо Мора не взяв собі на пам'ять із Домінікани кілька пляшок цього Рому без етикеток, які він подарував імпортерові Луїсу Кабальєро, вирішивши, що ром можна назвати так само - контрабанда.
Ром контрабандо - це чудовий, витриманий ром не менше 5 років у французьких дубових бочках з-під хересу, Бурбона і коньяку. Міцність 38 Аромат ваніль кокос тропічні фрукти
Аромат: свіжі фрукти з нотками ванілі та відтінок торфу
Смак: солодкий, квітковий, вершковий Післясмак: довгий, круглий, карамельний
У 19 столітті, коли Куба стала частиною Іспанії, розвиток алкогольної промисловості зазнав колосального підйому. Куба завжди була Батьківщиною Рома. Кубинський ром вирізнявся своєю м'якістю і ніжністю, що відповідало запитам іспанської корони. Ром Конте де Куба виробляють у невеликому місті Лас Тунас, чисельністю населення близько 2000 осіб. Ром роблять із цукрової тростини, для дозрівання якої дуже важливий клімат і природа. Саме на Кубі були ідеальні умови для отримання справжньої автохтонної цукрової тростини - "медіалуни". Завод Конте ж Куба є виробництвом повного циклу - в одному місці перебувають одразу всі етапи виробництва: плантація, цукрова компанія, лікеро-горілчаний завод і підвали для витримки.
Як роблять ром?
Щоб отримати ром спершу збирають цукрову тростину, потім її перемелюють, щоб отримати сік або гуарапо. Потім сік варять, щоб витягти з нього цукор і патоку. Після поділу цукру і патоки, останню змішують з водою і дріжджами в спеціальних поздовжніх ємностях. Отриману масу називають вино де Каньє, саме її піддають перегонці в мідних ємностях. Після перегонки, отриманий дисцилят (aguardiente) розливають у бочки для подальшої його витримки.
Характеристика | |
Аромат | Сбалансированный , нежный |
Міцність | 38% |
Післясмак | У м'якому, тривалому післясмаку залишаються тони цукрової тростини, прянощів та фруктів. |
Смак | Шоколадные и ванильные ноты |
Температура подачі | 16 С |
Як Пити? | Рекомендується вживати в чистому вигляді або з кубиками льоду. Можна використовувати для коктейлів. |